Ferda-yı Garam (Mehmet Rauf) Romanının Özeti ve Karakterleri

admin
0
Ferda-yı Garam (Mehmet Rauf) Romanının Özeti ve Karakterleri

       Ferda-yı Garam (Mehmet Rauf) Romanının Özeti ve Karakterleri

        Sermed ve Macid’in sonu ölümle biten aşkları romanın konusunu oluşturur. Psikolojik bir eserdir.

 

        Romanın Özeti:

        Macit’in babası görevi nedeniyle uzak yerlere çalışmaya gitmiştir. Ancak eğitimi sebebi ile ailesi ve eğitim hayatı arasında bir tercih yapmak zorunda olan Macit ailesinden ayrılarak eğitimini tamamlamayı seçmiştir. Bu kararı sonucunda amcasında kalmaya karar veren Macit bu durumdan çok memnun değildir çünkü burada amcasının kızı Sermed de yaşamaktadır ve Macit bu kızdan nefret etmektedir.

        Macit ve Sermed sebepsiz yere sürekli kavga etmektedirler ve bu kavgalar iki ailenin de huzurunu bozmaya başlamıştır. Ancak bir süre sonra kavgaları sona ermiştir ve bu iki genç aralarındaki husumetin büyük bir aşka dönüştüğünü fark etmişlerdir. Artık birbirlerini deli gibi seven ve hiç ayrılmak istemeyen çifti beklemedikleri bir sürpriz beklemektedir. Sürprize göre Macit’in ailesi İstanbul’a dönüş yapacaklardır ve Macit’in kendi evine dönmesi gerekmektedir. Ancak Macit sevgilisi Sermed ile ayrı düştüğü için çok üzülmüştür hatta bu ayrılık onun hastalanarak yataklara düşmesine neden olmuştur. Sermed’in onu sevmesi ve istedikleri zamanlar da görüşebilmesi en büyük teselli olsa da iki gencin de birbirlerine karşı duymuş oldukları aşkın akıbeti onların olumsuz düşüncelere boğulmalarına neden olmaktadır.

        Gelecek zamanlarda aşklarının başına kötü bir şey geleceğinden korkan Macit ve Sermed denize açıldıkları bir gün intihar etmişlerdir ve bu ıstıraba son vermişlerdir.

 

        Karakterler:

  • Macid: Eğitimi için ailesinden uzakta kalan bir gençtir. Melankolik bir yapısı vardır ve aşkı nedeniyle ölümü seçer.

  • Sermed: Macid tarafından sevilen kadındır. O da Macid gibi aşklarının yarınından korkar ve intihar eder.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)